Slider 1:
Slider 2:
Slider 3:

Blog

Mali tim velikog srca

Vijesti

Mali tim velikog srca

Početkom decembra prošle godine započeli smo sa stvaranjem prelijepih uspomena kroz kampanju, pod već poznatim nazivom, „Porasti svijete u(z) sretno dijete“.
Zajedno sa direktoricom Ivanom, Aida, Nerma, Elmira i Amila rado su posvećivale svoje vrijeme kako bi svojim radom doprinijele da djeca i volonteri programa sretno i bezbrižno mogu nastaviti uživati u zajedničkim trenucima.

Kraj januara 2022. godine značio je i kraj naše kampanje u kojoj smo ukupno skupili 8,688 KM.

Zahvaljujući našim promotivnim materijalima (majice, ruksaci, cekeri, privjesci i bedževi) brojni prijatelji programa Stariji brat, starija sestra, kao i oni koji su se tek upoznali sa našim radom, imali su priliku da, narudžbom nekog od materijala, direktno doprinesu fondu Stariji brat, starija sestra i to su rado i činili upitom na društvenim mrežama. Kako promotivni materijali izgledaju i koje natpise vam nudimo, pogledajte na našem instagram i Facebook profilu te narudžbom istih obradujte sebe ili Vama dragu osobu.

Ovim putem želimo da se zahvalimo našim donatorima koji su i ove godine prepoznali značaj programa i pokazali svoju društvenu odgovornost. Radi se o kompanijama Atlantbh, Violeta d o o te jedna kompanija koja je željela ostati anonimna.
Također, veliko hvala i našim individualnim donatorima koji su svojim donacijama pokazali osjećaj za filantropiju i djeci koja su uključena u program omogućili sretnije djetinjstvo.

Sa preko 20 objavljenih članaka na portalima bh magazina i ukupno 5 medijskih gostovanja, uspjeli smo proširiti ovu lijepu i pozitivnu priču te zasigurno mnoge ljude potaknuti na humanost,socijalnu osjetljivost i empatiju koja nam je svima potrebna.

Kao i svaka kampanja do sada, i ova je za mene imala posebne čari. Donijela je puno novih izazova ali i novih iskustava, poznanstava i prijatelja koji su svojim djelovanjima ostavili veoma značajan trag. Ono što me posebno raduje, i daje mi dodatni vjetar u leđa, je činjenica da ljudi sve više prepoznaju važnost naše Fondacije i sve je više onih koji žele biti dio svijeta u kojem su plemenitost i čovjekoljubivost ključni faktori za bezgraničnu dječiju radost“, riječi su Elmire Ramadani, jedne od pet vrijednih djevojaka koje su svojim angažmanom doprinijele sretnom završetku navedene kampanje i zajedno uložile ukupno 286 volonterskih sati.

Podsjećamo, kampanja pod nazivom „Porasti svijete u(z) sretno dijete“ imala je za cilj obezbijediti novčana sredstava kako bi se druženja djece i volontera/volonterki nastavila i ovaj projektni ciklus i kako bismo omogućili druženja za nove parove, kako u Sarajevu tako i u drugim gradovima u kojima se trenutno implementira ovaj program.

Za kraj mi ostaje da kažem da se uistinu radujem novim aktivnostima koje nas čekaju, novim izazovima, prijateljstvima i zasigurno – ispunjenim ciljevima, jer uz jaku želju za napretkom i ovako izvanredan tim, kojeg sam bila dio, sve zamišljeno biva i ostvareno.

Volonterka
Amila Ibrahimović