Slider 1: Naša stara i Nova Generacija
Slider 2: Naša stara i Nova Generacija
Slider 3: Naša stara i Nova Generacija
Slider 4: Naša stara i Nova Generacija

Blog

Naša stara i Nova Generacija

Vijesti

Naša stara i Nova Generacija

Kako je lijepo kad se stari prijatelji ponovo sretnu!

Udruženje Nova generacija iz Banja Luke je jedan od inicijatora i osnivača programa Stariji brat, starija sestra u BiH, zajedno sa Udruženjem za prevenciju ovisnosti Narko-NE iz Sarajeva. Uslijed organizacijskih promjena, naši prijatelji iz Udruženja Nova generacija nekoliko godinu nisu bili aktivni u implementaciji programa Stariji brat, starija sestra, ali evo sad već drugi ciklus uspješno napreduju i očekuju povećanje broja parova naredne godine.

Kroz monitoring posjetu u Banjoj Luci održanoj prošli vikend u prostorijama Udruženja Nova generacija saznali smo da je zadovoljstvo implementacijom programa Stariji brat, starija sestra obostrano. Korodinatorica Tatjana Risojević je oduševljena promjenama i efektom koji ovaj program ima na djecu, ali i na volontere. Ona je tu uvijek dostupna za volontere i djecu, te redovno komunicira oko aktivnosti u programu i sa roditeljima i starateljima djece. Trudi se svakodnevno da bude podrška volonterima, te im pruža povratne informacije i ohrabruje ih u njihovim volonterskim aktivnosti.

Voljela bih istaći kako nam je izuzetno drago što su djeca uvidjela značaj zdrave prehrane u svakodnevnom životu, i iako su prošle godine na radionici lobirali za Coca-colu na druženjima, ovaj put su nas dočekali sa radionicom zdrave prehrane na kojoj su pripremili šarenu salatu za ručak, ali i slasne zdrave slatkiše.

Nakon održane monitoring posjete, Tatjana nam je uputila srdačnu poruku koju rado dijelimo sa vama:

“Radujemo se svakoj vašoj posjeti, posebno djeca. Naši susreti su vrlo inspirativni i emotivni za djecu koja se osjećaju posebno zbog pažnje i podrške koju im pružate tokom posjete. Vaša predanost i rad inspirišu nas da zajedno stvaramo pozitivno okruženje za djecu, podstičemo njihov razvoj i pružamo im podršku koja im je potrebna. “

Drago nam je da nam se vratila naša stara Nova generacija i vjerujem da ćemo nastaviti surađivati dugi niz godina!

Ivana Radić,

Izvršna direktorica

Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa

Stariji brat, starija sestra